Kurutarak saklama binyıllardan beri yapılagelen en eski işleme teknolojisidir. Kurutma basittir. Basit iyidir… Hiçbir katkı maddesi olamadan eskiden yapıldığı gibi…

Kurutma, gıda maddesinin içerdiği suyun, kontrollü koşullarda buharlaştırılması işlemidir. Bu işlemin en önemli amacı, dayanma süreleri kısa olan ürünlerin dayanma sürelerini artırmaktır.

En ilkel haliyle güneşte kurutma tekniği kullanılmış ve hala birçok bölgede kullanılmaktadır.

Ancak güneşte kurutma açık alanda yapıldığı için kontaminasyon (bulaşma) riski yüksektir. Bu durumda ürün kalitesini kötü yönde etkilemektedir.

Bu bakımdan fabrikamızda kurutma tekniği kapalı kurutma kabinleri içerisinde ve hijyenik şartlarda gerçekleşmektedir.

Meyve ve sebzeler taze olarak tüketildiğinde ancak belirli mevsimlerde tüketilebilir. Kurutma teknolojisi tüketiciye her ürünü her mevsim doğala en yakın olarak tüketme imkanı sağlar.